Klinikken deltager i forskningsprojekt

Dette projekt skal kortlægge forekomsten af pneumokok-bakterien hos børn mindre end 5 år og ældre over 65 år. Børns deltagelse kræver samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere. Børnene skal ikke være febersyge, mens undersøgelsen foregår.

 

Læs mere på hjemmesiden www.bakteriestudie.com

På forsiden kan du finde yderligere information og links til alle dokumenter, inkl. forældrefuldmagt og samtykke i øverste højre hjørne.

 

Her følger kort resume: Pneumokokker er bakterier, der forekommer hyppigt i luftvejene hos børn og ældre. De fleste er raske bærere. Men hos nogle kan bakterierne være årsag til sygdom. Hos børn er det overvejende luftvejsinfektioner og mellemørebetændelse, og hos voksne er det overvejende luftvejsinfektioner. Alle danske børn vaccineres i dag mod 13 af de mest almindeligt forekommende pneumokok typer. Der er mere end 90 typer i alt. Voksne kan vaccineres i tilfælde af, at de har en sygdom, som medfører øget risiko for pneumokok infektion.

 

I dette projekt vil børn og ældres pneumokok bærertilstand blive undersøgt for at vurdere pneumokok bærertilstanden i den danske befolkning. Denne information vil kunne bruges til dels at vurdere effekten af de seneste 10 års pneumokok vaccination, og dels til at rådgive om sammensætningen af fremtidige pneumokok vacciner.